maanantai 16. marraskuuta 2009

Tiramisu

Mitä koti-isä tekee kun tulee tylsää silloin kun lapsi on nukkumassa päiväunia? No tietysti Tiramisun! Ja kirjoittaa siitä postauksen. No niin!

Tiramisu on ehkä paras ja todella helppo jälkkäri, jolla yllättää jokaisen maistajan. Tärkeintä ovat aidot italialaiset raaka-aineet: Savoiardikeksit (muut ei käy), hyvä mascarpone ja vahva, kunnon kahvi.

Näistä se lähtee!

Tämä on aito resepti (varo halpoja kopioita):

4 annosta

5 keltuaista (luomumunista)
50 g tomusokeria
500 g mascarponea
5 tl konjakkia
24 kpl savoiardikeksejä eli kissankieliä
3 tl luomu kaakaojauhetta
4 kuppia hyvin vahvaa kahvia (mieluiten espressoa)

Älä fuskaa raaka-aineissa ne ovat italialaisen keittiön perusta.

1. Vatkaa erotellut keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi, lisää mascarpone ja konjakki ja vatkaa ne vielä hyvin muutaman minuutin ajan.

Vatkattu on jo ja mascarpone sekä konjakki sekaan (huomaa avoin pullo)

Sitten kasaamaan!

2. Kasta keksit kahviin, keksien pitäisi jäädä koostumukseltaan sitkeiksi joten älä liota niitä liikaa, menee muuten mössöksi.

Keksejä dipataan näin, mutta älä kostuta liikaa (kahvin kannattaa antaa jäähtyä)


3. Asettele vuokaan kostutettuja keksejä, päälle mascarpone kreemiä ja kaakaojauhetta. Toista tämä tarvittavat kerrat.

Mascarponea kulhossa.

Kostutettuja keksejä.


4. laita viimeiseksi mascarponea ja hunnuta kaakaojauheella. Laita jääkaappiin 4 tunniksi.

Ja siten vain jääkaappiin.


Sitten voi odotella vaimoa töistä ja yllättää hänet tällä suussasulavalla herkulla.

Tämä on oikeasti todella hyvää!!! Suosittelen!

Yritetään jatkaa tätä koti-isän "herkkunurkkaa" säännöllisesti, kuulemiin.



4 kommenttia:

  1. Hienoa Iso-Jii! Pitää kokeilla.


    Terkut Helsingistä toivottaa,

    fam. G

    VastaaPoista
  2. Laitatko vielä tarkemman kuvauksen puikkojen kastamisesta.

    T: Likinäköinen Helsingistä

    VastaaPoista
  3. Kokeiltua tuli ja hyvää oli! ;)

    VastaaPoista
  4. Moi likinäköinen! Kiitos kommentista. Kastele puikkoja pyöräyttämällä niitä pariin kertaan kaffis, niin että ne ovat hieman kosteita eli imeneet itseensä kahvia. Niiden pitää jäädä sitkeiksi, mutta jos hajoavat käsiin ovat liian kosteita.

    Toivottavasti neuvoista on apua. Ei muutakuin rohkeasti kokeilemaan.



    Juholle: Hyvä, että onnistui ja oli hyvää, mutta pakkohan oli olla kun oli niin hyvät ohjeet! Ei italialaiset ole voineet olleet väärässä vuosisatoja.

    VastaaPoista